Categories: مقالات

تابلو برق آتش نشانی [بوستر پمپ آبرسانی] قیمت + نصب تابلو

تابلو برق آتش نشانی، تابلوهای کنترل موتور در بوستر پمپ آتش نشانی هستند. بوستر پمپ به دستگاهی گفته می شود که در آن دو یا چند پمپ به صورت موازی به یکدیگر وصل شده‌اند. هدف از این اتصال بین دو یا چند پمپ این است که دبی مورد نیاز را با صرف کمترین انرژی و به دست آوردن بیشترین راندمان تامین کنند. برای کنترل این دستگاه از تابلو برق استفاده می شود. کارکرد تابلو برق بوستر پمپ آتش نشانی ایجاد هماهنگی بین سیستم الکتریکی و مکانیکی است.

ناگفته نماند که طراحی تابلو‌ برق آتش نشانی از اهمیت زیادی برخوردار است، طراحی مناسب تابلو برق پمپ آتش نشانی نقش زیادی در بهبود عملکرد بوستر پمپ آتش نشانی دارد. به بیان دیگری بوستر پمپ نوعی پمپ تقویت کننده فشار آب است، ناگفته نماند فقط مختص به تقویت فشار آب نیست، از آن می توان به عنوان تقویت کننده فشار در هر سیال دیگری نیز استفاده کرد. در این مقاله می خواهیم به توضیح در مورد تابلو برق بوستر پمپ آبرسانی ، نصب تابلو برق بوستر پمپ و قیمت تابلو برق بوستر پمپ بپردازیم. برای آگاهی بیشتر تا پایان با ما همراه باشید.

بوستر پمپ

در بالا به طور کلی با بوستر پمپ و کاربرد آن آشنا شدید. قابلیت بوستر پمپ در تقویت فشار آب و سیالات دیگر سبب شده تا در سیستم های آبرسانی که نیاز به تامین فشار آب است از بوستر پمپ استفاده شود. علاوه بر قابلیت بوستر پمپ در افزایش فشار آب، این دستگاه قابلیت ثابت نگه داشتن فشار آب با توجه به تغییر الگوی مصرف را نیز دارا است، به همین دلیل وقتی در شبکه مصرف وجود نداشته باشد بوستر پمپ خاموش می شود.

مجددا با شروع مصرف فشار آب در شبکه کاهش می یابد. در پی کاهش فشار آب شبکه اولین پمپ شروع به کار می کند. حال ممکن است پمپ روشن شده به تنهایی قادر به جبران فشار آب کاهش یافته شده نباشد، در این صورت است که پمپ های دیگر یکی یکی شروع به کار می کنند. این روند تا جایی ادامه پیدا می کند که بتوانند فشار آب را در بازه زمانی مشخصی ثابت نگه دارند. با کاهش و یا توقف مصرف آب همانگونه که پمپ ها به ترتیب شروع به کار کردند، به ترتیب هم خاموش و از مدار خارج می شوند. مطالعه مقاله “اجزای تابلو برق فشار ضعیف” را پیشنهاد می کنیم.

از جمله قسمت های مهم بوستر پمپ می توان به تابلو برق بوستر پمپ اشاره کرد. با به کارگیری طراحی مناسبی در تابلوبرق آتش نشانی می توان عملکرد بوستر پمپ را تحت کنترل گرفت. علاوه بر این، با این کار می توان حفاظت های مختلف و کارامدی را برای قسمت های مختلف بوستر پمپ در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که عملکرد تابلو برق بوستر پمپ آتش نشانی با راندمان بوستر پمپ، رابطه مستقیم دارند. عوامل مختلفی نظیر رعایت نکات استاندارد می تواند کارکرد بهینه تابلوبرق را تضمین کند. بنابراین هنگام خرید تابلو برق بوستر پمپ آبرسانی، علاوه بر توجه به قیمت تابلو برق بوستر پمپ باید به استاندارد بودن آن نیز توجه داشته باشید. مطالعه “انواع تابلو برق صنعتی” می تواند مفید باشد.

قسمت های مختلف بوستر پمپ

در ادامه به بیان اجزای مختلف تابلو برق بوستر پمپ می پردازیم:

  • کنترل
  • اینورتر
  • فیوز اصلی و فرعی
  • کنترل فاز
  • کنتاکتور
  • کلید مینیاتوری
  • رله
  • کنترل سطح
  • فریم

از جمله اجزای تشکیل دهنده تابلو برق بوستر پمپ هستند.

مهمترین قسمت تابلو برق بوستر پمپ

از مدار فرمان بوستر پمپ، نقشه سیم کشی و سیم بندی می توان تحت عنوان مهمترین قسمت های کنترلی بوستر پمپ یاد کرد. همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم طراحی مدار مناسب برای تابلو برق پمپ آتش نشانی، تا حدود زیادی عملکرد آن را بهبود می بخشد. این بهبود عملکرد سبب کاهش استهلاک مکانیکی و الکترونیکی می شود. نخستین بخش طراحی مدار فرمان بوستر پمپ، مشخص کردن هدف طراحی بوستر پمپ است. مشخص کردن هدف طراحی بوستر پمپ و کاربرد آن بسیار مهم است.

به عنوان مثال اگر بوستر پمپ برای مصارف خانگی طراحی شده باشد باید به این نکته توجه داشت که در ساختمان در تمام طول شبانه روز مصرف آب وجود دارد. بنابراین طراحی باید براساس الگوی مصرف ساکنان آن ساختمان باشد. با توجه به این توضیح می توان گفت طراحی مدار فرمان بوستر پمپ باید متناسب با جایی باشد که قرار است نصب تابلوبرق بوستر پمپ در آن مکان صورت گیرد. به بیان ساده تر طراحی بوستر پمپ باید متناسب با الگوی مصرفی آن محل باشد.

تابلو برق آتش نشانی

یکی از محل هایی که در آن از بوستر پمپ استفاده می شود ایستگاه آتش نشانی است. در ایستگاه آتش نشانی از بوستر پمپ برای تامین فشار آب مورد نیاز برای مواقع حساس و اضطراری استفاده می شود. برای طراحی مدار فرمان بوستر پمپ های آتش نشانی باید حداکثر توان در زمان های حادثه را مدنظر داشت. بوستر پمپ های آتش نشانی کمی متفاوت تر هستند، این بوستر پمپ باید به گونه ای باشد که در آن حداقل یک پمپ همیشه آماده به کار باشد تا در مواقع حادثه آتش نشانی دچار افت فشار آب نشود. مطالعه مقاله “تابلو برق فرمان موتوری” را توصیه می کنیم.

علاوه بر این بوستر پمپ هایی که برای تابلو برق سیستم های آتش نشانی به کار رفته می شود باید هر یک از پمپ های آن به گونه ای باشد که در مواقع حساس و اضطراری به تنهایی توان لازم برای ایجاد فشار آب مورد نیاز را داشته باشد. مدار فرمان یک بوستر پمپ آبرسانی به دو دسته تقسیم می شود.

  1. بوستر پمپ آبرسانی دور ثابت
  2. بوستر پمپ آبرسانی دور متغییر

مدار فرمان طراحی شده برای بوستر پمپ دور ثابت نسبت به مدار فرمان طراحی شده برای بوستر پمپ دور متغییر ساده تر است. دلیل اینکه می گوییم مدار فرمان بوستر پمپ آبرسانی دور ثابت ساده تر است این است که، تمام کنترل ها توسط اینورتر انجام می شود. بوستر پمپ هایی که از آن ها در آتش نشانی استفاده می شود از نوع بوستر پمپ آبرسانی دور ثابت است. بوستر پمپ آبرسانی استفاده شده در آتش نشانی دو نوع الکترونیکی و الکترومکانیکی دارد.

به عنوان سخن پایانی می توان گفت بوستر پمپ، چند پمپ به هم متصل شده هستند که از آنها برای افزایش فشار آب و سیالات استفاده می شود. یکی از مکان های استفاده از بوستر پمپ آتش نشانی است. تابلوبرق بوستر پمپ هم تابلوهای کنترل موتور هستند. طراحی مناسب تابلوبرق بوستر پمپ سبب افزایش عملکرد آن می شود